2022, het jaar waarin wij als Boomkwekerij Fleuren ons 100-jarig jubileum mogen gaan vieren. Samen want dat is het woord wat past bij onze organisatie, samen met onze medewerkers, samen met onze relaties en samen met onze omgeving.

In dit bijzondere jaar delen wij diverse Fleuren momenten: 100 Grote momenten maar ook kleine momenten die weergeven waar wij voor staan, wat we doen en hoe wij als Boomkwekerij Fleuren al 100 jaar actief zijn in onze mooie en inspirerende wereld. 

Moment 24:

Middels een maandelijkse nieuwsbrief houden wij onze klanten en relaties op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen ons bedrijf. Wilt u ook graag als eerste op de hoogte blijven van ons nieuws? Laat het ons weten via info@fleuren.net!

Regelmatig krijgen we van telers de vraag of wij beschikken over een bestuivingstabel voor kersen. Door te klikken op deze link  wordt de tabel zichtbaar. Voor bestuiving is niet alleen het bloeitijdstip belangrijk, maar ook de combinatie van de S-allelen. Elk kersenras beschikt over twee S-allelen. Voor het plaats vinden van bestuiving tussen rassen moet er tenminste één S-allel afwijken. Als voorbeeld het ras Areko met S-allelen S1S3 kan wel in combinatie met Kordia S3S6, maar is geen goede combinatie met Regina omdat dit ras dezelfde S-allelen heeft.

Sakura project

Sakura project…de eerste boom is geplant!

Ter ere van ons 100-jarig jubileum heeft Boomkwekerij Fleuren in samenwerking met ‘Baarlo Leeft’ een mooi project opgezet. Baarlo zal worden opgefleurd met prachtige Japanse kersenrassen.

De eerste boom is vrijdag 18 maart geplant op ons bedrijf in Baarlo.

IMG_1018.JPG

Sakura, prachtige bloesem

De letterlijke vertaling van Sakura is kersenbloesem. Echter in Japan refereren de Japanners met Sakura specifiek naar de bloeiperiode van de kersenboom. Velen zijn wel al bekend met deze prachtige witte of roze bloesem. 

De bloesem kent meerdere betekenissen. Velen zien Sakura als het begin van de lente, omdat de bloesems aantonen dat de koude winter voorbij is. In Japan is Sakura een metafoor voor een mensenleven, dat net als de bloeiperiode van de boom kort en mooi is en daarmee ook een symbool van de vergankelijke schoonheid. De bloesem bloeit namelijk maar heel kort: 1 tot 2 twee weken per jaar.

Het planten is begonnen!

Het weer is prachtig, het zonnetje schijnt en de machine is helemaal up to date voor een nieuw plantseizoen. We zijn begonnen met het planten van Golden Delicious Reinders.

23-03-2022.jpg
23-03-2022 1.jpg

Spleetenten

Jaarlijks wordt er buiten op het veld een gedeelte van onze onderstammen vermeerderd door het toepassen van de vermeerderingstechniek ‘spleetenten’. Met name Kelleriis wordt op deze wijze gemaakt. Intern wordt dit werk al jaren ‘hamertje tik’ genoemd.

hamertje tik.jpg
IMG_6589.jpg

Agenda

 • Fruit Logistica Berlijn 5 - 7 april, Hal 27/C-11
  (gezamenlijke stand met TreeQuattro B.V. en Fresh Forward)
   
 • De Fruitteelt Vakbeurs Houten 13 & 14 april,  Stand nr 14 
  (gezamenlijke stand met o.a Woly Tolky, TreeQuattro B.V. en Fresh Forward)
   
 • Fructura Hasselt 18 – 20 mei, Stand nr  B4
Wij houden contact met onze klanten en relaties