2022, het jaar waarin wij als Boomkwekerij Fleuren ons 100-jarig jubileum mogen gaan vieren. Samen want dat is het woord wat past bij onze organisatie, samen met onze medewerkers, samen met onze relaties en samen met onze omgeving.

In dit bijzondere jaar delen wij diverse Fleuren momenten: 100 Grote momenten maar ook kleine momenten die weergeven waar wij voor staan, wat we doen en hoe wij als Boomkwekerij Fleuren al 100 jaar actief zijn in onze mooie en inspirerende wereld. 

Moment 46:

De boomkwekerij valt onder de ‘open teelten’, dat houdt concreet in dat wij altijd met het weer te maken hebben. Het weer heeft invloed op hoe wij werken, welke werkzaamheden we uitvoeren, hoe onze bomen groeien; anticiperen op en meebewegen met het weer is iets dat ons niet vreemd is.

Gisteren gaf het KNMI code oranje. Onweer, windstoten, regen, mogelijk hagel. Met een gewas dat nu net vol in de groeifase zit, nog fragiel is, betekent een weerwaarschuwing als deze voor ons ‘alle hens aan dek’.

Dreigende luchten
Dreigende luchten

Het allerbelangrijkste werk dat op zo’n moment moet gebeuren is bomen steun geven zodat de wind er geen vrij spel mee kan hebben. Wij binden elke boom vast aan een fiberstok die direct naast de boom staat. Op deze manier heeft deze bescherming tegen wind en tevens zorgt het voor een rechte groei van de boom. 

Bomen aanbinden tijdens Code Oranje
Bomen aanbinden tijdens Code Oranje

Het weer is en blijft een spannende factor. Gisteren leverde het spectaculaire beelden op, gelukkig geen schade. Voor vandaag is wederom code oranje afgegeven, de weerapps op de telefoon worden veelvuldig gecheckt. Hopelijk is het werk dat we hebben gedaan om de bomen steun te geven voldoende om ook deze dag positief af te sluiten! Fingers crossed…

Werken met het weer