2022, het jaar waarin wij als Boomkwekerij Fleuren ons 100-jarig jubileum mogen gaan vieren. Samen want dat is het woord wat past bij onze organisatie, samen met onze medewerkers, samen met onze relaties en samen met onze omgeving.

In dit bijzondere jaar delen wij diverse Fleuren momenten: 100 Grote momenten maar ook kleine momenten die weergeven waar wij voor staan, wat we doen en hoe wij als Boomkwekerij Fleuren al 100 jaar actief zijn in onze mooie en inspirerende wereld. 

Moment 63:

Middels het thema 'vertrouwd met Fleuren' blikken we terug op mooie samenwerkingen met relaties uit de afgelopen 100 jaar.  In 2021 is de prettige samenwerking met Koenen en Co, Accountants en Adviseurs, ontstaan. Anita vertelt over deze relatie:

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Allereerst wil ik, namens Koenen en Co, Boomkwekerij Fleuren van harte feliciteren met het 100-jarig bestaan. Dit is een heel bijzondere prestatie waar ze erg trots op mogen zijn!
Het doet ons deugt dat wij dit mooie innovatieve bedrijf met een voorbeeldfunctie in de sector mogen adviseren en begeleiden in hun ontwikkeling en toekomstplannen.

 

Samenwerking

In de zomer van 2021 kwam mijn collega en tevens partner van Koenen en Co, Nico van Knippenberg, in gesprek met Han en Corine. Het was een prettig gesprek, er was gelijk een klik. Han en Corine besloten te gaan voor de extra meerwaarde die wij als Koenen en Co kunnen bieden. Vanaf medio 2021 zijn ze voor hun (belasting)advies- en accountancyvraagstukken klant geworden bij Koenen en Co.

In de daaropvolgende maanden hebben wij diverse werkzaamheden voor Boomkwekerij Fleuren uit mogen voeren, van adviesvraagstukken tot reguliere fiscale- en accountancywerkzaamheden. We zitten regelmatig aan tafel met Han en Corine om lopende zaken te bespreken en hun te voorzien van rendement verhogende adviezen. 

 

 

IT-advies

Een voorbeeld van de meerwaarde die we voor Boomkwekerij Fleuren hebben kunnen leveren in de afgelopen periode is door onze afdeling IT-advies opgepakt. De adviseurs van IT-advies hebben Boomkwekerij Fleuren geholpen bij het optimaliseren van hun processen en het opzetten van een applicatie voor goede stuurinformatie. Inmiddels heeft Boomkwekerij Fleuren voor de financiƫle administratie de overstap gemaakt naar Exact Online, wat nu het kloppend hart in de organisatie is. Er zijn zeker nog verbeterslagen te maken, maar het begin is gemaakt.

 

 

Familiebedrijf


In het najaar van 2021 heb ik zelf als accountant enkele weken op locatie van Boomkwekerij Fleuren mogen werken. Wat mij meteen opviel is dat er een informele sfeer heerst binnen het bedrijf. Je voelt je er snel thuis, het is een echt familiebedrijf. Er wordt hard gewerkt en er is liefde voor hun product. 

Han en Corine zijn met veel passie bezig met hun bedrijf en ze stralen dit ook uit naar hun medewerkers, die met dezelfde passie hun werk doen.

Tijdens een van de gesprekken met Han kwam de boekhouding van vroeger op tafel, terug naar de jaren 20 van de vorige eeuw waar het allemaal begonnen is. Het is aan Han te zien dat hij erg trots is op zijn bedrijf als we door de oude voorraadregistraties en verkoopadministratie bladeren. 

Ondanks dat onze samenwerking nog maar relatief kort is, voelt het al als zeer vertrouwd. We hebben in de afgelopen periode veel over dit mooie bedrijf geleerd en we hebben een goede relatie opgebouwd. We hopen dat we voor dit mooie bedrijf nog vele jaren extra meerwaarde mogen bieden. 

 

Boomkwekerij Fleuren, dank voor al het vertrouwen en op naar nog vele jaren samenwerking!

 

Anita Frencken-Hoeijmakers

Accountant Koenen en Co

Vertrouwd met Fleuren - Koenen en co