2022, het jaar waarin wij als Boomkwekerij Fleuren ons 100-jarig jubileum mogen gaan vieren. Samen want dat is het woord wat past bij onze organisatie, samen met onze medewerkers, samen met onze relaties en samen met onze omgeving.

In dit bijzondere jaar delen wij diverse Fleuren momenten: 100 Grote momenten maar ook kleine momenten die weergeven waar wij voor staan, wat we doen en hoe wij als Boomkwekerij Fleuren al 100 jaar actief zijn in onze mooie en inspirerende wereld. 

Moment 16:

Bij Fleuren hechten we veel waarde aan onze mensen; samen maken wij Fleuren Boomkwekerij! Tom is bij ons gestart als stagiair en werkt nu enige tijd bij ons als kwekerijmedewerker. Hij vertelt jullie hoe hij het werken bij Fleuren ervaart. 

 

Hoe ben je bij Fleuren terecht gekomen?

“Wij hebben van thuis uit ook een vruchtboomkwekerij. Ik zocht voor mijn afstudeerproject een stageplek in de fruitbomensector en ben daardoor bij Fleuren terecht gekomen als stagiair. Omdat het van beide kanten heel erg beviel ben ik in loondienst gegaan.”

 

Waarom heb je gekozen om te werken bij Fleuren?

“Ik heb gekozen om hier te blijven werken, omdat dit de grootste boomkwekerij van Nederland is. Daarnaast is Fleuren heel erg ver in het innoveren van machines en teeltmanieren. Dit bied mij de kans om mijzelf te ontwikkelen tot een betere boomkweker.”

 

Hoe omschrijf je de werksfeer?

“Ik ervaar de werksfeer als zeer fijn en gezellig. Ondanks soms het zware werk is iedereen altijd wel in voor een grapje. Samen lachen zorgt ervoor dat het werk altijd gezellig is.”   

 

Hoe ziet een typische werkdag voor jou er uit?

“Mijn werkdag begint ‘s ochtends om 6 uur wanneer ik mijn boterhammen smeer. Vervolgens stap ik in de auto en rij ik naar Baarlo, zodat ik om 7 uur in de loods ben. Meestal kan ik van het planbord aflezen wat ik op die dag mag gaan doen. Dit verschilt per week of dag.”

 

Wat is de grootste uitdaging van jouw baan?

“De grootste uitdaging van mijn werk is zo veel mogelijk bomen opleveren met de best mogelijke kwaliteit. Dit is soms best ingewikkeld omdat we te maken hebben met een levend product. Daarnaast zijn we afhankelijk van externe factoren, zoals het weer.” 

 

Wat vind je zelf het leukste aan het werk bij Fleuren?

“Geen dag is hetzelfde, dat vind ik het leukste aan mijn werk. We zijn heel erg seizoensgebonden; ’s winters maken we het plant materiaal, in het voorjaar – bij goed weer – gaan we planten en opvolgend start het groeiseizoen. Gedurende deze seizoenen voeren wij dus verschillende werkzaamheden uit. Deze diversiteit bevalt mij erg goed!” 

 

Wat vind je het mooiste dat je bij Fleuren bereikt hebt?

“Ik heb niet één, maar twee voorbeelden waar ik trots op ben. De vriendschappen die ik heb kunnen maken met de mensen die hier werken, zoals Yanik, Luuk, Lars, Rick en Bram. Daarnaast ben ik dankbaar dat mijn collega’s willen luisteren naar de meningen die ik heb over bepaalde werkzaamheden en processen.”   

 

Wat is een typische Fleuren traditie?

“De vrijdagmiddagborrel schiet mij als eerste te binnen. Dit wekelijkse moment verbind vooral het veld werk met kantoor. Hier komen altijd leuke gesprekken op gang waar je veel van kunt leren. Verder is de Kerstborrel ook een typische Fleuren traditie, deze heb ik pas één keer mogen meemaken.” 

Tom vertelt over werken bij Fleuren