2022, het jaar waarin wij als Boomkwekerij Fleuren ons 100-jarig jubileum mogen gaan vieren. Samen want dat is het woord wat past bij onze organisatie, samen met onze medewerkers, samen met onze relaties en samen met onze omgeving.

In dit bijzondere jaar delen wij diverse Fleuren momenten: 100 Grote momenten maar ook kleine momenten die weergeven waar wij voor staan, wat we doen en hoe wij als Boomkwekerij Fleuren al 100 jaar actief zijn in onze mooie en inspirerende wereld. 

Moment 22:

Vrijdag 18 maart 2022 is het Sakura project officieel van start gegaan met het planten van de eerste boom.

Afbeelding4.jpg

De eerste boom

Op ons bedrijf in Baarlo is 1 boom geplant met de rasnaam: Collingwood Ingram. Dit is een opgaand groeiende boom waarvan het blad mooi meekleurt met het seizoen: brons getinte jonge bladeren, groen in de zomer, rood-oranje en geel in de herfst voordat ze gaan vallen. De boom produceert diep roze enkele bloemen in het midden van de lente.

Afbeelding1.png
Afbeelding2.png

Collingwood Ingram, de redder van kersenvariëteiten

De rasnaam die onze eerste geplante boom draagt is vernoemd naar de Engelse kweker Collingwood Ingram (20 oktober 1880- 19 mei 1981). 

De liefde voor Japanse sierkersen ontstond bij Ingram na de Eerste Wereldoorlog toen hij naar een nieuw huis verhuisde waar 2 grote sierkersen in stonden. Zijn nieuwe doel in het leven: het verzamelen en kweken van zo veel mogelijk soorten Japanse kersen. In 1902 bezocht Ingram voor het eerst het toen pas voor toeristen geopende Japan. In 1926 keerde hij terug naar het land en was teleurgesteld door het verloren gaan van veel kersensoorten. Veelal werd er maar één soort geplant waardoor deze allemaal tegelijk zouden bloeien. Ingram wilde de kersenvariëteiten redden en stuurde allerlei stekjes vanuit zijn huis in Groot-Brittannië naar Japan. Op deze manier kwamen in het land van herkomst weer rassen terug die aldaar uitgestorven waren. 

Afbeelding3.jpg

Proost!

In het bijzijn van de burgemeester van gemeente Peel en Maas Mevr. Delissen , wethouder Dhr. Sanders en ons personeel is de opfleuring van Baarlo begonnen. Natuurlijk moet daar op geproost worden!

Afbeelding5.jpg
Sakura project - De eerste boom is geplant!