2022, het jaar waarin wij als Boomkwekerij Fleuren ons 100-jarig jubileum mogen gaan vieren. Samen want dat is het woord wat past bij onze organisatie, samen met onze medewerkers, samen met onze relaties en samen met onze omgeving.

In dit bijzondere jaar delen wij diverse Fleuren momenten: 100 Grote momenten maar ook kleine momenten die weergeven waar wij voor staan, wat we doen en hoe wij als Boomkwekerij Fleuren al 100 jaar actief zijn in onze mooie en inspirerende wereld. 

Moment 21:

Ter ere van ons 100-jarig jubileum heeft Boomkwekerij Fleuren in samenwerking met Baarlo Leeft een mooi project opgezet. Baarlo zal worden opgefleurd met prachtige Japanse kersenrassen.

De eerste boom zal aanstaande vrijdag 18 maart worden geplant op ons bedrijf in Baarlo.

Cherry_blossoms_-_Shōsei-en_-_Kyoto,_Japan_-_DSC07031.jpg

Sakura, prachtige bloesem

De letterlijke vertaling van Sakura is kersenbloesem. Echter in Japan refereren de Japanners met Sakura specifiek naar de bloeiperiode van de kersenboom. Velen zijn wel al bekend met deze prachtige witte of roze bloesem. 

De bloesem kent meerdere betekenissen. Velen zien Sakura als het begin van de lente, omdat de bloesems aantonen dat de koude winter voorbij is. In Japan is Sakura een metafoor voor een mensenleven, dat net als de bloeiperiode van de boom kort en mooi is en daarmee ook een symbool van de vergankelijke schoonheid. De bloesem bloeit namelijk maar heel kort: 1 tot 2 twee weken per jaar.

Afbeelding2.jpg

Meerdere rassen

Binnen het project hebben we 11 verschillende rassen. Deze rassen verschillen van elkaar in kleur, vorm en grootte van de bloesem, variërend van wit tot fel roze. Qua groeiwijze kunnen we deze rassen verdelen in 2 groepen: breed groeiende bomen en opgaand groeiende bomen. In totaal hebben we op dit moment 200 bomen die verdeeld over Baarlo geplant zullen gaan worden.

Afbeelding3.jpg
Afbeelding4.jpg

Hanami

Alle kersenbomen die in Baarlo geplant zullen worden zijn in onze eigen kwekerij gemaakt en opgekweekt. We hopen dat velen ‘hanami’ zullen gaan uitoefenen, oftewel het kijken naar en genieten van alle mooie bloesem die deze bomen te bieden hebben!

Afbeelding5.jpg
Ons Sakura project