2022, het jaar waarin wij als Boomkwekerij Fleuren ons 100-jarig jubileum mogen gaan vieren. Samen want dat is het woord wat past bij onze organisatie, samen met onze medewerkers, samen met onze relaties en samen met onze omgeving.

In dit bijzondere jaar delen wij diverse Fleuren momenten: 100 Grote momenten maar ook kleine momenten die weergeven waar wij voor staan, wat we doen en hoe wij als Boomkwekerij Fleuren al 100 jaar actief zijn in onze mooie en inspirerende wereld. 

Moment 12:

Bij Fleuren hechten we veel waarde aan onze mensen; samen maken wij Fleuren Boomkwekerij! Raf werkt bij ons als jeugdmedewerker en is daarnaast ook werkzaam als vakantiemedewerker. Hij vertelt jullie hoe hij het werken bij Fleuren ervaart. 

Hoe ben je bij Fleuren terecht gekomen?

“Ik was opzoek naar een baan waar ik meer uren aangeboden kreeg. In deze toektocht ben ik mailtjes uit gaan sturen naar bedrijven in Baarlo. Boomkwekerij Fleuren was het eerste bedrijf dat mij uitnodigde om hier te komen werken.”

 

Waarom heb je gekozen om te werken bij Fleuren?

“Het was niet echt een bewuste keuze omdat ik naar meerde bedrijven gemaild heb, maar ik ben wel blij dat ik hier terecht ben gekomen.”

 

Hoe omschrijf je de werksfeer?

Bij Fleuren hangt een leuke werksfeer. Mijn collega's zijn altijd bereid om te helpen en behandelen iedereen met respect.”

 

Hoe ziet een typische werkdag voor jou er uit?

“Om half 8 ben ik in de loods in Baarlo. Vervolgens rij ik richting Kessel en Helden, om mijn andere collega's op te halen. Mijn werkdag duurt tot 12 uur, vaak mag ik daarna nog bussen wassen om extra uren te maken. Dat doe ik graag.”

 

Wat is de grootste uitdaging van jouw baan?

“De weersomstandigheden; regen, sneeuw, de kou of juist extreme hitte maken het werk vaak uitdagender. Daarnaast zijn de vroege ochtenden in de zomer voor mij persoonlijk ook een uitdaging.”

 

Wat vind je zelf het leukste aan het werk bij Fleuren?

“In de zomer lekker in de zon kunnen werken. Daarnaast kan ik in de vakantie vaker doordeweeks werken, op deze dagen is het werk meer gevarieerd.”

 

Wat vind je het mooiste dat je bij Fleuren bereikt hebt?

“Het mooiste vind ik meehelpen met bomen planten. Je komt aan op een leeg veld en aan het eind van de week ga je weer weg met een veld vol bomen. Dat geeft mij voldoening.”

 

Wat is een typische Fleuren traditie?

“Bowlen met de jeugd is een typische traditie en ook écht mijn favoriete Fleuren traditie. Daarnaast kijk ik ook altijd uit naar de leuke barbecues elke zomer.”

Raf vertelt over werken bij Fleuren