2022, het jaar waarin wij als Boomkwekerij Fleuren ons 100-jarig jubileum mogen gaan vieren. Samen want dat is het woord wat past bij onze organisatie, samen met onze medewerkers, samen met onze relaties en samen met onze omgeving.

In dit bijzondere jaar delen wij diverse Fleuren momenten: 100 Grote momenten maar ook kleine momenten die weergeven waar wij voor staan, wat we doen en hoe wij als Boomkwekerij Fleuren al 100 jaar actief zijn in onze mooie en inspirerende wereld. 

Moment 33:

De appeltjes van Fleuren zijn bedrijven die hun oorsprong vinden binnen Boomkwekerij Fleuren. Via dit thema lichten we steeds één ‘appeltje’ uit.

MiniTree

MiniTree is in 2010 officieel gestart door Corine en Mieke Fleuren. Wat begon met een eerste verkoop van kleine fruitbomen op een rommelmarkt is nu, anno 2022, een bedrijf dat uitgegroeid is tot een wijd verspreid begrip en dat duizenden bomen per jaar levert. 

Inmiddels is Marjolein Uphoff het zakelijke aanspreekpunt van MiniTree.

Van links naar rechts: Corine, Mieke en Marjolein

De verkoop op de rommelmarkt bleek een succes; veel mensen vonden het fantastisch om een eigen fruitboom in hun tuin te planten. Van daaruit ontstond het idee om een eigen webshop op te zetten voor de verkoop van deze MiniTrees: kleine fruitbomen waar weinig werk aan gedaan hoeft te worden. MiniTree verkoopt uitsluitend via deze webshop, niet via een winkel.

In de 11 jaar dat MiniTree nu bestaat is er al het een en ander gebeurt. Zo is MiniTree niet alleen in Nederland te vinden, ook via de Duitse en Belgische websites kunnen er bomen besteld worden. 

MiniTree cadeauverpakking

In the picture

Tijdens de Floriade te Venlo in 2012 was MiniTree vertegenwoordigd in het Vriendenbos. In datzelfde jaar werd MiniTree genomineerd voor de Ondernemersprijs Peel en Maas. In 2015 mocht MiniTree de prijs voor het meest innovatieve product ontvangen op de tuinbeurs Tuinidee. 

Corine werd in 2016 zelfs genomineerd voor ‘Meest innovatieve agrarische onderneemster van Europa’. 

Vernieuwing

Vernieuwing is ook zeker een begrip dat bij MiniTree past en hoort. Door de jaren heen zijn er nieuwe rassen geïntroduceerd, zoals bijvoorbeeld de Magic Blossom: een sierappel met 3 verschillende kleuren bloesem. Binnen MiniTree wordt niet alleen naar vernieuwing van rassen gekeken, maar ook naar duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Momenteel wordt onderzocht hoe de verpakking en wikkels die gebruikt worden nóg duurzamer gemaakt kunnen worden.

In alle opzichten mag MiniTree een ‘groen bedrijf’ genoemd worden.

Thuis genieten

Het concept ‘iedereen kan thuis genieten van eigen fruit’ is een succes. Mensen genieten van de bloesem in het voorjaar, het fruit in het vroege najaar en alle processen die zich in de tussentijd afspelen. Er gaat niets boven het eten van fruit dat in je eigen achtertuin is ontstaan. Het fruit  verwerken in eigengemaakte jam, cake, taart, appelmoes….heerlijk!

Eigengemaakte appelmoes

Uitbreiding assortiment

Via de MiniTree website kunnen niet meer alleen bomen besteld worden, maar inmiddels ook verzorgingsproducten. Het assortiment is uitgebreid met Minimest, bloesembeschermers en boombeschermers. Daarnaast zijn bakproducten en appelsap beschikbaar.

Deze appelsap wordt gemaakt van MiniTree appeltjes. Het is puur sap, dus zonder toegevoegde suikers.

MiniTree appelsap en appeltaartmix

Groen en duurzaam

De toekomst van MiniTree ziet er rooskleurig uit. Steeds meer mensen vinden hun weg naar het produceren van eigen voedsel en zogenoemde 'urban gardens' worden populairder. De weg ‘terug naar de natuur’ is iets waar steeds meer mensen zich tot aangetrokken voelen.

MiniTree past heel mooi binnen deze groene en duurzame ideeën.

MiniTrees in de moestuin

Voor meer informatie over MiniTree, neem een kijkje op de website:  www.minitree.nl

MiniTree - De Appeltjes van Fleuren