2022, het jaar waarin wij als Boomkwekerij Fleuren ons 100-jarig jubileum mogen gaan vieren. Samen want dat is het woord wat past bij onze organisatie, samen met onze medewerkers, samen met onze relaties en samen met onze omgeving.

In dit bijzondere jaar delen wij diverse Fleuren momenten: 100 Grote momenten maar ook kleine momenten die weergeven waar wij voor staan, wat we doen en hoe wij als Boomkwekerij Fleuren al 100 jaar actief zijn in onze mooie en inspirerende wereld. 

Moment 77:

Sjaak Walraven

Mijn naam is Sjaak Walraven en ik ben werkzaam bij Boomkwekerij Fleuren sinds 1990. De eerste 6 jaren heb ik op het fruitteelt proefbedrijf van Fleuren gewerkt waar we veel proeven deden met plantsystemen, onderstammen, rassen en mutanten. Dit waren voornamelijk appel- en peerrassen maar in 1992 kwamen hier ook kersen bij. In de eerste jaren heb ik ook veel meegeholpen in de kwekerij gedurende de drukke tijden van het planten, sorteren en enten.

Ook de eerste Q-Eline onderstammen met verschillende rassen zijn in Helden op het proefbedrijf geplant. Door het vele bezoek van fruittelers uit geheel Europa door het jaar heen en op de open dagen kwam ik in contact met veel telers en werd de stap naar verkoop van bomen een automatisch gevolg. Kersenteelt heeft altijd al mijn interesse gehad en ik denk dat we daar de laatste 30 jaren als Fleuren zijnde veel aan bijgedragen hebben. En nu nog. Pruimenteelt hebben we ook sinds 15 jaar omarmd met boomkwaliteit en nu ook met nieuwe rassen en onderstammen. 

Door onze samenwerking met TreeQuattro hebben we beschikking over de nieuwste appelrassen welke we gezamenlijk in de markt proberen te zetten.

Sinds een paar jaar ben ik vooral bezig met het begeleiden van onze verkopers en vertegenwoordigers in de diverse landen, zelf ben ik meer werkzaam in landen zoals Noorwegen, Moldavië, Roemenië, Georgië en Kazachstan.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via:
E-Mail: verkoop@fleuren.net
Mobiel: 0031-653940894
LinkedIn: Sjaak Walraven

Sjaak.JPG

Niklas Petkens

Ich bin Niklas Petkens, 27 Jahre, und arbeite seit 2019 im Verkauf bei Fleuren.  Im Verkaufsteam von Fleuren bin ich zuständig für die deutschsprachigen Länder (Deutschland, Österreich, Norditalien, Polen, Dänemark und Ungarn). Aber auch einige internationale Projekte gehören zu meinem Aufgabenbereich.


Ich bin geboren und wohnhaft am Niederrhein. Aufgewachsen bin ich auf dem elterlichen Obstbaubetrieb, auf dem ich schon früh mit dem Obstbau in Berührung kam. Insgesamt bauen wir auf 12ha Äpfel, Kirschen und Pflaumen für die eigene Direktvermarktung an. Noch heutzutage helfen ich gerne zu Hause aus und nutze meinen Bruder immer wieder als Sparings-Partner hinsichtlich tagesaktuellen Themen, neuen Sorten, Obstbaumschnitt, Krankheiten, Schädlingen, und viele anderen Themen.   


Bevor ich bei Fleuren begann, habe ich 4 Jahre an der Fontys Venlo University of Applied Sciences  International Fresh Business Management (Marketing und Logistik für Lebensmittel) studiert. Hierbei habe ich in meiner Bacherlorarbeit die Einführung einer neuen Clubsorten in den deutschen Lebensmitteleinzelhandel thematisiert. Die Arbeit war gefächert in einer Marktanalyse des Obstanbaus und des Lebensmitteleinzelhandels, Trends herausstellen und folgen und eine Strategie- und Marketingplanung für eine erfolgreiche Einführung herauszuarbeiten.       

   
Anschließend an das erfolgreiche Studium, habe ich bei der Baumschule Fleuren begonnen. Im ersten Jahr bei Fleuren habe ich an 3 von 5 Tagen in der Woche in der Baumschule selbst mitgearbeitet. Somit habe ich jede Tätigkeit mitgemacht, die dazu beiträgt, um aus einer Unterlage und einem Veredelungspropfen einen 2-jährigen Obstbaum heranwachsen zu lassen. Zeitgleich habe ich eine Fortbildung zum Obstbaumschulisten besucht, um die Praxis und die Theorie zu vereinen. 

     
Meine Spezialgebiete im Produktportfolio von Fleuren sind Äpfel und Pflaumen. Ich liebe die herbstliche Zeit und ich liebe es die Äpfel und Pflaumen am Baum wachsen und reifen zu sehen. Es gibt unzählige verschiedene Formen, Größen und Geschmäcker und diese direkt vom Baum probieren zu können, ist das Großartige an unserer Branche. Gerade in den letzten Jahren sind unfassbar geschmacksintensive Apfelsorten auf den Markt gekommen (z.B. Wellant, um nur eine zu nennen). Daher bin ich davon überzeugt, dass der Apfelkonsum pro Kopf in den nächsten Jahren wieder zunehmen kann. Haben Sie noch Fragen an oder über mich?

Gerne können Sie mich kontaktieren:     
E-Mail: niklas@fleuren.net          
Mobil: 0031-625367543               
WhatsApp: 0031-625367543

Niklas.jpg

Maarten van de Velde

Mijn naam is Maarten van de Velde, werkzaam bij Boomkwekerij Fleuren sinds 2016. Naast mijn werk bij Fleuren heb ik een eigen fruitteeltbedrijf waar ik kersen, pruimen, appels en peren teel. 

Het mooie aan deze combinatie is de afwisseling. In de zomer ben ik meer thuis vanwege de kersenpluk, de rest van het jaar ben ik veel onderweg naar telers. 

Mijn klanten bevinden zich vooral in Nederland en België. Daarnaast kom ik regelmatig in het buitenland, in landen als Roemenië en Schotland.  

Het is prachtig om in binnen- en buitenland mensen te spreken met dezelfde passie. Je kunt veel van elkaar leren. Het is mooi om bij een teler aan tafel te schuiven en dan samen een plantplan te maken om vervolgens na verloop van tijd een blije teler te zien met een mooie nieuwe aanplant, klaar voor de toekomst. 

Mocht u als teler vragen hebben, ik ben bereikbaar op: 
Email: maarten@fleuren.net 
Mobiel: 0031-620608002

Maarten.jpg

Magiel Vandewall

Mijn naam is Magiel Vandewall en ik ben sinds 1998 werkzaam bij Boomkwekerij Fleuren. Hier ben ik begonnen naar aanleiding van mijn eindopdracht op de HAS. Ik heb destijds een literatuurstudie gedaan naar de mogelijkheden van biologische vruchtboomteelt. Echter wilde ik graag in de praktijk zien hoe dit in zijn werk ging, hoe teel je nu een vruchtboom? In die eerste jaren bij Fleuren is de vraag gesteld of we deze biologische vruchtboomteelt in de praktijk zouden kunnen brengen, krijgen wij dit voor elkaar? Door de groei van de biologische kwekerij en het groeien van het areaal ben ik me ook meer en meer gaan bezighouden met de verkoop van deze biologische bomen. Hiernaast houd ik me ook druk bezig met de regelgeving omtrent biologische vruchtboomteelt in Europa en de implantatie van de nieuwe biologische regelgeving toegespitst op biologisch uitgangsmateriaal.

Onze markt voor biologische bomen ligt vooral in Nederland, België en Duitsland, in deze landen heb ik een heel netwerk opgebouwd. Binnen de biologische teelt betreft het voornamelijk appelbomen, perenbomen zijn in opkomst.

Hiernaast vind ik het een uitdaging om grote projecten in het buitenland te begeleiden bij de voorbereiding voor het planten en het daadwerkelijke planten.

Zelf heb ik een biologisch fruitbedrijf met voornamelijk teelt van appels met hierbij fruitverwerking en een boerderijwinkel. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via:
Email: biologisch@fleuren.net
Mobiel: 0031-622922405

Magiel.JPG

Huzeeyfa Ibrahim

Mijn naam is Huzeeyfa Ibrahim en ik ben sinds dit jaar, 2022, werkzaam bij Boomkwekerij Fleuren. De verkoop is niet nieuw voor mij, ik heb al 15 jaar ervaring in deze tak van werk.

Op dit moment houd ik mij bezig met de verkoop van bomen, het bestuderen van de technologie van het kweken van fruitbomen en ontwikkel ik steeds meer ervaring in deze sector.

Mijn specialisatie binnen de verkoop is het zoeken naar nieuwe markten, begeleiden van projecten en onderhouden van relaties met klanten.

Ik richt mij met name op de voormalige landen van de Sovjet-Unie en Centraal Aziatische landen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via:
Email: huzeeyfa@fleuren.net
Mobiel: 0031-622446899
Whatsapp: 0031-615926272 

Huzeeyfa (1).jpg
Even voorstellen - Onze verkopers