2022, het jaar waarin wij als Boomkwekerij Fleuren ons 100-jarig jubileum mogen gaan vieren. Samen want dat is het woord wat past bij onze organisatie, samen met onze medewerkers, samen met onze relaties en samen met onze omgeving.

In dit bijzondere jaar delen wij diverse Fleuren momenten: 100 Grote momenten maar ook kleine momenten die weergeven waar wij voor staan, wat we doen en hoe wij als Boomkwekerij Fleuren al 100 jaar actief zijn in onze mooie en inspirerende wereld. 

Moment 60:

Sinds 1 juni is ons verkoopteam 1 gezicht rijker. Huzeeyfa Ibrahim is het team komen versterken en stelt zichzelf hier voor.

"Mijn naam is Huzeeyfa en kom uit Syrië. Toen ik 40 dagen oud was ben ik met mijn ouders naar Algerije verhuisd, waar mijn vader docent was. Op de leeftijd van 5 jaar zijn we terug naar Syrië gegaan, waar ik van mijn 5e tot mijn 18e jaar op school heb gezeten. 

Ik ben opgegroeid in een klein dorp waar wij zelf olijven hadden. Het vruchtseizoen was voor mij als een feestje. Ik liep dan altijd met mijn vader mee om te bekijken welke olijven goed waren voor de olijfolie en welke goed waren voor de verkoop. Veel mensen denken dat er 2 soorten olijven zijn; groene olijven en zwarte olijven, maar dat is niet zo. Beide olijven komen van dezelfde boom. Als je in het begin van het seizoen plukt, dan heb je groene olijven, pluk je later in het seizoen dan heb je zwarte olijven.

Het bezig zijn met de olijven vond ik heel interessant en ik ben dat blijven doen tot aan mijn 18e jaar. Ik heb ook zaken met de Arabische Emiraten gedaan betreffende olijven en olijfolie.

Op mijn 18e ben ik voor mijn studie naar Oekraïne verhuisd, waar ik 6 jaar in Kharkiv heb gestudeerd. Het eerste jaar was voornamelijk om de Russische taal te leren, vervolgens ben ik naar de universiteit gegaan waar ik de studie farmacie heb gevolgd. Toen ik klaar was met mijn studie heeft mijn nieuwsgierigheid me op een ander pad gebracht. 

Ik ben niet de farmacie in gegaan, maar ben begonnen als commercieel manager. Ik heb er plezier in om mensen te leren kennen. Tijdens het praten met mensen luister je naar hun eigen geschiedenis, naar verschillende verhalen. Door deze verhalen krijg ik meer kennis en ervaring waardoor ik meer plezier in het leven ervaar. Iedereen heeft zo zijn eigen dingen waar je van kunt leren. 

Na een tijdje in Oekraïne te hebben gewerkt ben ik teruggegaan naar Syrië, om vervolgens naar Armenië te gaan waar ik een korte tijd in Jerevan heb gewerkt.

Toen ik bijna 30 jaar oud was dacht ik dat de tijd wel rijp was om aan trouwen en een gezin te denken. Op datzelfde moment begon de revolutie tegen Bashar al-Assad. Iedereen was positief gestemd. Men dacht een eigen nieuwe toekomst te kunnen creëren, om te kunnen kiezen wat iedereen zelf wilde. Maar helaas werd er geweld ingezet, wapens werden tegen ons gebruikt, onze huizen werden gebombardeerd, mensen werden verplicht om tegen eigen mensen te vechten en er waren heel veel mensen die dat niet wilden doen. We dachten dat de oorlog niet lang zou gaan duren, maar na 1 jaar, 2 jaar was er nog niets veranderd.

In 2015 besloot ik om naar Nederland te komen. Ik heb voor Nederland gekozen omdat ik veel vrienden over de wereld had die in Nederland waren geweest. Zij vertelden veel positieve dingen over Nederland. Toen ik in Nederland was, moest ik eerst op mijn vergunning wachten alvorens aan het werk te kunnen gaan. Mijn eerste baan was in Swolgen bij een bedrijf dat tuinonderhoud doet. Ik heb mede voor dit werk gekozen om op deze manier veel te kunnen communiceren met collega’s om op deze wijze de Nederlandse taal goed te kunnen leren. Bij dit bedrijf  heb ik 3 maanden gewerkt.

Vervolgens kwam ik in contact met een bedrijf dat zaken doet met het Oosten van Europa, zoals Oekraïne en Rusland. Het bedrijf sprak me aan omdat het bezig is met de agrarische sector, wat ik zelf erg leuk vind. Het werken in deze sector was een nieuwe ervaring voor mij, maar gelukkig kon ik samen met mijn collega’s dingen bereiken. We hebben samen hele mooie projecten opgezet in Rusland, Oekraïne en Azerbeidzjan.  Ik was in die tijd vertegenwoordiger voor verschillende Nederlandse bedrijven zoals Fleuren, Fall Creek en De Kemp. We hebben niet alleen plantmateriaal en bomen verkocht, maar ook koelopslag en irrigatiesystemen. Wij adviseerden de klant over het plan van aanpak: hoe moet het veld voorbereid worden, hoe moet de grond bewerkt worden, grondanalyse; dus echt het hele traject om zo tot een goed eindresultaat te komen.

Vanaf 1 juni ben ik werkzaam bij Boomkwekerij Fleuren. Sinds 2017 ben ik al bekend met Fleuren en heb tijdens mijn vorig werk zaken gedaan met Fleuren. Ik ken het personeel van Fleuren. Ik vind dat de eigenaren hele aardige personen zijn en we hebben altijd met plezier samengewerkt. Ik ben trots dat ik bij een bedrijf ben dat al 100 jaar bestaat en ik wil graag mijn bijdrage gaan leveren aan het bedrijf.

Toen ik het eerste gesprek had met Han en Corine hebben we besproken dat ik breed kon beginnen met werken. Ik denk dat ik in de toekomst klanten zal gaan begeleiden in landen als Oekraïne, Wit-Rusland, Georgië, Rusland, Azerbeidzjan, Oezbekistan, Kazachstan, Moldavië, Armenië en misschien ook Litouwen, Letland en Estland. Ik spreek Arabisch, dat is mijn moedertaal, en daarnaast ook Russisch, Oekraïens, Nederlands en Engels.

De toekomst zal uitwijzen hoe het verder zal gaan verlopen. Ik ben nu een maand hier en leer meer over alle kenmerken van onze rassen, daarom werk ik ook mee in de kwekerij en dat vind ik prachtig. Ik probeer altijd mijn best te doen als ik iets doe. Wanneer ik de klanten goed kan informeren en goed plantmateriaal heb, kan ik met deze kennis goede relaties opbouwen met onze klanten. 

Ik zal tevreden zijn als mijn klanten dit ook zijn."

Huzeeyfa Ibrahim
Huzeeyfa Ibrahim
Huzeeyfa Ibrahim stelt zich voor