2022, het jaar waarin wij als Boomkwekerij Fleuren ons 100-jarig jubileum mogen gaan vieren. Samen want dat is het woord wat past bij onze organisatie, samen met onze medewerkers, samen met onze relaties en samen met onze omgeving.

In dit bijzondere jaar delen wij diverse Fleuren momenten: 100 Grote momenten maar ook kleine momenten die weergeven waar wij voor staan, wat we doen en hoe wij als Boomkwekerij Fleuren al 100 jaar actief zijn in onze mooie en inspirerende wereld. 

Moment 50:

Mei en juni; de tijd van het 'ontploffen'

Elk jaar komt er een moment dat de mensen binnen ons bedrijf in rep en roer raken… ’de kwekerij ontploft!’.

Dit jaar is niet anders. Het groeiseizoen kwam in 1 keer opzetten. Normaal gesproken is er een klein verschil in uitlooptijd tussen de één- en tweejarige bomen maar dit jaar liep alles tegelijkertijd uit. 

Oppoetsen, zorgen dat de vertakking van de bomen goed verloopt, onkruidbestrijding, schoffelen, bomen aanbinden…alles moet op hetzelfde moment gebeuren en het liefst gisteren nog, niet vandaag. Het is voor onze bedrijfsleider een grote uitdaging om dit allemaal georganiseerd te krijgen.

Op dit moment zijn onze mensen in de kwekerij op 10 verschillende percelen bezig met 9 verschillende werkzaamheden. 

Over een paar weken kijken we terug en zullen we toch weer denken ‘we hebben het voor elkaar gekregen, ook deze ontplof periode zijn we goed doorgekomen’.

Mechanisch schoffelen
Mechanisch schoffelen
Pluizen
Pluizen
Draad zetten
Draad zetten
Draad zetten
Draad zetten
Spuiten vertakking
Spuiten vertakking
Een kijkje op het veld - Ontplof periode