2022, het jaar waarin wij als Boomkwekerij Fleuren ons 100-jarig jubileum mogen gaan vieren. Samen want dat is het woord wat past bij onze organisatie, samen met onze medewerkers, samen met onze relaties en samen met onze omgeving.

In dit bijzondere jaar delen wij diverse Fleuren momenten: 100 Grote momenten maar ook kleine momenten die weergeven waar wij voor staan, wat we doen en hoe wij als Boomkwekerij Fleuren al 100 jaar actief zijn in onze mooie en inspirerende wereld. 

Moment 19:

Bij Boomkwekerij Fleuren voeren wij jaarrond verschillende werkzaamheden uit. We zijn aangekomen bij het laatste onderdeel van de werkzaamheden in Helden; het verzenden van bomen! Hoe doen wij dit? Door een kijkje achter de schermen te geven, nemen wij je mee in dit proces op onze nieuwe locatie in Helden!

Verzendruimte

Na het proces van sorteren en de opslag in de koelcel worden de bomen geleverd aan de klanten.

In de verzendloods worden de orders klaargemaakt aan de hand van loodslijsten. Op een loodslijst staat per klant vermeld hoeveel bomen er nodig zijn van welk ras en welke sortering. 

Vanuit de koelcel worden de benodigde bomen naar de verzendruimte gereden. Daar worden de juiste aantallen op ijzeren of houten pallets geladen, afhankelijk van waar de partij naartoe gaat.

Houten pallets komen niet retour, die blijven bij de klant. Ijzeren pallets komen bij ons terug of worden door de klant gekocht.

1. Verzendruimte.jpg

Elektrische palletlift

In de verzendloods wordt gebruik gemaakt van 2 elektrische palletliften. Deze liften kunnen in de grond verzakken zodat het stapelen van de pallets lichamelijk gezien minder zwaar is en er op een juiste hoogte gewerkt kan worden.

2. Elektrische palletlift.jpg

Labeling

Een pallet die klaar is voor verzending naar een klant wordt altijd voorzien van verschillende labels. Deze labels beschrijven welke rassen er op een pallet zit, de sortering, het aantal bomen en de juiste klantnaam. De order op deze foto is op een houten pallet klaargemaakt wat inhoudt dat de bomen buiten de Benelux geleverd worden en de pallet niet bij ons terug komt.

3. Labeling.jpg

Palletdouche

Alvorens de bomen op de vrachtauto geladen worden, worden alle pallets in de palletdouche geplaatst waar ze 10 minuten lang een waterdouche krijgen.

4. Palletdouche.jpg

Vrachtwagen laden

Nadat de bomen een douche hebben gehad zijn de bomen klaar om geladen te worden. Het laden gebeurt met de grootst mogelijke zorg om takbreuk te voorkomen, maar wel zodanig dat er economisch geladen wordt en er zoveel mogelijk bomen mee kunnen op 1 vrachtwagen.

5. Vrachtwagen laden.jpg

Bij de klant

De bomen die geleverd worden in Nederland, Belgiƫ en net over de grens in Duitsland worden met onze eigen vrachtwagen bij de klant gebracht.

6. Bij de klant.jpg
Een kijkje achter de schermen in Helden - Bomen verzenden