2022, het jaar waarin wij als Boomkwekerij Fleuren ons 100-jarig jubileum mogen gaan vieren. Samen want dat is het woord wat past bij onze organisatie, samen met onze medewerkers, samen met onze relaties en samen met onze omgeving.

In dit bijzondere jaar delen wij diverse Fleuren momenten: 100 Grote momenten maar ook kleine momenten die weergeven waar wij voor staan, wat we doen en hoe wij als Boomkwekerij Fleuren al 100 jaar actief zijn in onze mooie en inspirerende wereld. 

Moment 32:

Bij Fleuren hechten we veel waarde aan onze mensen; samen maken wij Fleuren Boomkwekerij! Desy is bij ons gestart als vakantiemedewerkster en werk inmiddels al 22 jaar bij ons als kwekerijmedewerkster. Ze vertelt jullie hoe zij het werken bij Fleuren ervaart.

Hoe ben je bij Fleuren terecht gekomen?

“Op mijn 15e ben ik bij Boomkwekerij Fleuren begonnen als vakantiewerker. Van daaruit ben ik doorgestroomd als vaste medewerker.”

Waarom heb je gekozen om te werken bij Fleuren?

“Ik kon het werk bij Fleuren goed combineren met mijn andere baan als kapster die ik toendertijd had. De combinatie en de afwisseling vond ik heel erg leuk. Drie jaar geleden heb ik ervoor gekozen om fulltime bij Fleuren te komen werken en dat bevalt nog altijd goed. Die keuze heb ik gemaakt om ook op de zaterdag vrij te kunnen zijn en zo een lang weekend te hebben. Het bevalt mij goed om bij Fleuren te werken, dus waarom dan niet fulltime?”

Hoe omschrijf je de werksfeer?

“Ik ervaar de sfeer als prettig, gezellig, familiair, ook ondanks de soms zware werkzaamheden en weersomstandigheden. Ook al gaat het af en toe niet lekker met werk, bv als je de hele dag krom moet staan of als het weer niet mee zit, we kunnen toch altijd een grapje tussendoor maken en een positieve sfeer creëren.”

Hoe ziet een typische werkdag voor jou er uit?

“Meestal kijk ik tijdens het ontbijt via mijn telefoon op het planboard waar ik die dag sta ingedeeld. Rond 7 uur rij ik naar het werk. Afhankelijk natuurlijk van hoe laat we starten met het werk. In de loods staan we altijd even met de collega’s bij elkaar voordat we naar het veld gaan. Ik kijk in welke bus ik moet rijden en rijd dan samen met de collega’s waar ik mee ingedeeld sta naar het perceel, waar mijn werkdag begint. De werkzaamheden staan van tevoren gepland en die voeren we dan uit.”

Wat is de grootste uitdaging van jouw baan?

“Mijn grootste uitdaging is om bomen van goede kwaliteit te maken, dat er een goede werksfeer heerst en dat we het werk echt met z’n allen doen. Ik vind het belangrijk dat het werk als samenspel van het team gezien wordt, dus het echt gezamenlijk doen en dat we het gezellig hebben samen. Tussen de mannen houd ik me goed staande, binnen ons bedrijf heerst niet een overheersende mannencultuur.”

Wat vind je zelf het leukste aan het werk bij Fleuren?

“De afwisseling binnen het werk, het buiten werken (met mooi weer 😊, dat vind ik toch wel het leukste), in de natuur zijn, dat je altijd van je af kunt kijken, dat je de vogeltjes ’s morgens vroeg hoort fluiten, de zonsopkomst…dat zijn toch allemaal fijne dingen.

Ook het werken met mensen van verschillende nationaliteiten, verschillende culturen vind ik leuk. De onderwerpen van een gesprek zijn dan wat anders, je leert het verleden van die mensen kennen, hoe ze dingen ervaren en wat hun kennis is.”

Wat vind je het mooiste dat je bij Fleuren bereikt hebt?

“Het mooiste vind ik dat ik met 22 jaar dienst bij Fleuren ook deel uit mag maken van het 100-jarig bestaan.”

Wat is een typische Fleuren traditie?

“Dat is natuurlijk de vlaai wanneer er iemand jarig is. Ook gaan we elk jaar samen met de pootploeg wokken als we klaar zijn met planten. En de tombola met de kersviering!  We hebben binnen Fleuren heel veel tradities, maar dit zijn voor mij wel de 3 leukste.”

Desy vertelt over werken bij Fleuren