2022, het jaar waarin wij als Boomkwekerij Fleuren ons 100-jarig jubileum mogen gaan vieren. Samen want dat is het woord wat past bij onze organisatie, samen met onze medewerkers, samen met onze relaties en samen met onze omgeving.

In dit bijzondere jaar delen wij diverse Fleuren momenten: 100 Grote momenten maar ook kleine momenten die weergeven waar wij voor staan, wat we doen en hoe wij als Boomkwekerij Fleuren al 100 jaar actief zijn in onze mooie en inspirerende wereld. 

Moment 89:

Corine Fleuren is onlangs benoemd tot bestuurslid van LTO Nederland: Vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen. Alle collega’s van Boomkwekerij Fleuren wensen haar heel veel succes en plezier met deze nieuwe uitdaging! 

Hier volgt het artikel van LTO Nederland: Vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen over de benoeming van Corine in het bestuur van de LTO, geschreven door Arno Engels:


"Corine Fleuren is benoemd tot bestuurslid van de LTO Vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen. Zaken voor de landelijke sector vindt ze niet alleen belangrijk, maar ook heel interessant om ermee bezig te zijn.

Corine (52) is getrouwd met Han Fleuren. „We denken vaak hetzelfde over zaken, we dienen dezelfde belangen. We zijn daarin een eenheid.” Samen hebben zij drie kinderen (15, 17 en 19 jaar). En samen vormen zij de directie van Boomkwekerijen Henri Fleuren, het Limburgse vruchtbomenbedrijf (met 50 ha in Nederland, 50 ha in Duitsland en 40 ha in Servië) dat sinds het 100-jarig bestaan eind augustus het predicaat ‘Hofleverancier’ mag voeren. Daarnaast is Corine directeur van MiniTree, het bedrijf dat vruchtbomen van Fleuren online verkoopt in cadeauverpakking. Ze zit bovendien in de Raad van Toezicht van groene onderwijsinstelling Yuverta.

En nu is ze ook nog eens benoemd tot bestuurslid van de LTO Vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen.

 

Gefeliciteerd met je benoeming! Hoe kom je bij het bestuur uit?

„Ik ben gevraagd of ik interesse zou hebben om deel te nemen aan het landelijke bestuur. In eerste instantie dacht ik nog ‘geen tijd’ en ook ‘geen zin’ – als moeder van drie echte pubers. Maar onze kinderen redden zich heel goed, de oudste zit al op kamers. Daardoor heb ik meer tijd. Waarom dan niet golfen, maar in het bestuur? Omdat ik het bezighouden met beleidsmatige zaken eigenlijk heel interessant vind; het zit nou eenmaal in me.”

 

En toen?

„Toen heb ik op verzoek van voorzitter Aad Vollebregt een bestuursvergadering bijgewoond. Daar is me duidelijk geworden dat de zaken waarmee de vakgroep bezig is voor de landelijke sector, potverdikkie wel heel interessant zijn. Toen was er voor mij geen weg meer terug!”

 

Wat ga je specifiek doen in het bestuur?

„Daar denken we nog over na, het zal de komende tijd blijken. Ik heb een technische achtergrond, officieel ben ik levensmiddelentechnologe. Vroeger kweekten wij thuis in Anna Paulowna (Noord-Holland) bloemen. Dankzij Han ben ik in de bomen terechtgekomen. Van alles vind ik interessant, ook bijvoorbeeld watervoorziening in onze sector.”


Hoe kijk je tegen onze sector aan?

„We zitten in een mooie sector, de toekomst ligt echt in de groene sector. Mensen voelen zich beter in een groene omgeving, bijvoorbeeld in een stad met veel bomen, dan in een stad met alleen maar stenen. Met z’n allen zorgen voor de aarde, ook daar geloof ik in. Bij de landelijke vakgroep liggen vraagstukken op tafel, bijvoorbeeld nagenoeg emissievrij kweken in 2030, die een spanningsveld vormen met bijvoorbeeld milieu en maatschappij. Uiteindelijk werkt de vakgroep voor onze sector aan oplossingen waar iedereen beter van kan worden.”

 

En de rol van regionale organisaties?

„Ik geloof altijd dat alle soorten organisaties hun belangen verdedigen. Hier in Limburg speelt geen verzilting van water, maar we maken ons wel zorgen over de grondwaterstand. In het westen is het andersom. Laten we wel proberen de samenhang tussen de regio’s en organisaties zichtbaar te maken. Het is belangrijk dat LTO in contact blijft met andere organisaties en dat we een gezamenlijke agenda voor de sector volgen. En hoe meer aandacht er voor het groen is, hoe beter.”

 

Je zet je in voor groen onderwijs. De jeugd heeft de toekomst?

„Dat hoor je vaak, maar het gaat breder dan dat. Onderwijs heeft de toekomst, want daarmee houd je frisse visies binnen je bedrijf of binnen de sector. Onze sector heeft mensen met een groen hart nodig, maar ook technische mensen. Samenwerken tussen groene en andere opleidingen is heel belangrijk. En zeker ook Leven Lang Ontwikkelen.”"

Corine Fleuren nieuw bestuurslid LTO Vakgroep